Fara proteine organismul nu ar fi capabil sa repare
fibrele musculare distruse in timpul exercitiilor si nici nu ar avea suficiente
"caramizi " pentru a construi muschi mari si puternici. Proteinele sunt formate
din componente numite aminoacizi.
Exista aproximativ 80 de tipuri de
aminoacizi din care aproape 20 au rol in cresterea si refacerea musculaturii.
Din acestia 20, noua sunt clasificati ca aminoacizi esentiali, adica aminoacizi
fara de care cresterea si repararea structurilor musculare nu ar fi posibila.
Ceilalti aminoacizi sunt asociati cu cresterea, dar nu sunt indispensabili si de
aceea se numesc aminoacizi neesentiali; ei au doar un rol suplimentar in
promovarea cresterii.
Surse de proteine
Sursele mai importante de proteine sunt:
- alimentele de origine animală (carne și produse din carne, pește și produse din pește, ouă, lapte, brânzeturi),
- leguminoase și oleaginoase (fasole, mazăre, linte, năut, soia, arahide), cerealele (grâu, orz, porumb, sorg, secară, ovăz),
- drojdiile.
Unele produse rafinate din leguminoase, dar mai ales din oleaginoase (concentratele și izolatele) au un conținut foarte ridicat de proteine. Aceste surse diferă între ele nu numai în ceea ce privește conținutul de proteine, dar mai ales prin calitatea acestora.
Aflati mai multe in cel mai bun Ghid, Fit Body - Ghidul complet pentru performanta
Surse de proteine
Sursele mai importante de proteine sunt:
- alimentele de origine animală (carne și produse din carne, pește și produse din pește, ouă, lapte, brânzeturi),
- leguminoase și oleaginoase (fasole, mazăre, linte, năut, soia, arahide), cerealele (grâu, orz, porumb, sorg, secară, ovăz),
- drojdiile.
Unele produse rafinate din leguminoase, dar mai ales din oleaginoase (concentratele și izolatele) au un conținut foarte ridicat de proteine. Aceste surse diferă între ele nu numai în ceea ce privește conținutul de proteine, dar mai ales prin calitatea acestora.
Aflati mai multe in cel mai bun Ghid, Fit Body - Ghidul complet pentru performanta
Distribuie acest articol »»
|
|
Tweet |
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu