marți, 19 februarie 2013

DAN BLAJ, CAMPION ABSOLUT AL ROMANIEI LA CULTURISM


Dan Blaj este cel mai bun culturist al RomânieiS-a apucat să „tragă de fiare” în urmă cu şapte ani, iar în 2012 a cules roadele. Dan Octavian Blaj (24 de ani) a fost încoronat la Reghin cel mai bun culturist din ţară.
Asta după ce câştigase categoria 70 kg. Bine pregătit, sportivul legitimat la Rapid Oradea, ar putea oricând sta drept model la lecţiile de anatomie pentru studiul muşchilor.
Campion absolut
Povestea lui în acest sport a început în 2005. „Tata a făcut în tinereţe şi aveam acasă gantere şi o halteră, astfel că am început să mă antrenez. Din păcate, imediat l-am pierdut pe tata din cauza unor probleme medicale. Avea doar 48 de ani. M-am ambiţionat să reuşesc, iar acum cred că tata ar fi mândru de mine”, spune cu emoţie în glas campionul.
Până să devină nr. 1 în România, Dan a crescut treaptă cu treaptă. În 2008 a luat medalia de bronz la CN de juniori la Aba Iulia. Pe plan local a urcat an de an în ierarhie la Trofeul Hercule. Dacă în 2009 a fost pe locul 4, doi ani mai târziu avea să câştige tradiţionala competiţie organizată la Oradea. „A fost primul meu vis, să câştig Trofeul Hercule”, rememorează sportivul.
Apogeul carierei l-a atins în acest an. În iunie a câştigat concursul Mister Oradea la categoria open, iar în septembrie s-a impus la categoria 70 kg şi open la CN de la Reghin, plus locul 1 la Grand Prix Pro Nutrition Cluj, o competiţie de anvergură. „Nici nu visam aşa ceva, dar a ieşit perfect. Speram să fiu pe podium la 70 kg, dar să devin campion absolut… e ceva extraordinar. Sunt foarte mulţumit şi bucuros. Pot spune că 2012 este un an foarte fructuos, sunt rezultate care mă fac să mă simt împlinit”, povesteşte Dan, care beneficiază de sprijinul familiei şi al susţinătorilor Răzvan Ioniţă şi Vlad Coste.
Student şi instructor
Din păcate, culturismul nu este un sport în care să aduni prea mulţi bani, astfel că după competiţiile câştigate în 2012 s-a ales cu circa 7.000 de lei. Bani pe care îi consumă în pregătirea pentru concursuri. Antrenamentele le desfăşoară la sala Gladiatorul sub îndrumarea profesorului Iosif Lucuş. După masa trece de cealaltă parte a baricadei, întrucât este instructor de culturism la sala Gym Mar Strong deschisă de Ion Marin la Complexul Perla. În paralel este şi student în anul trei al Universităţii Oradea la Facultatea de Construcţii şi Arhitectură, secţia Inginerie sanitară şi protecţia mediului, după ce a absolvit specializarea Măsurători Terestre şi Cadastru, În această săptămână, Dan Blaj va mai concura la două competiţii, sâmbătă la Trofeul Hercule programat în Băile Felix, iar duminică la un concurs în Ungaria.
autor: Teodor Biris

Distribuie acest articol »»

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu